Jest już czwarty dzień Skirtember's czyli września w spódnicy.
Już drugi raz podjęłam wyzwanie i cały wrzesień zamierzam pięknie wygladać i czuć sie jeszcze lepiej w sukienkach i spódniczkach.
I już odpowiadam na pytanie- nie musisz mieć szafy pelnej sukienek i spódniczek , wystarczy kilka i po prostu zmieniac dodatki . Nasz strój będzie każdego dnia inny a samopoczucie sto razy lepsze!
W tym roku wyglądam zupełnie inaczej.. a to dzięki zdrowszej diecie i aktywności fizycznej, do której wszystkich namawiam. Każdego ranka czuję się lepiej patrząc w lustro, nie jestem idealna ale wiem gdzie chcę być i jak tego dokonać!
Chcecie się przyłaczyć to zapraszam!
Moje 4 dni Skirtember'a :
Dzień 1:
Dzień 2:
Dzień 3:
Dzień 4:
A co do zdrowszej diety to uwielbiam makaron i sos serowy... dziś na obiad był własnie taki sos i makaron.
Oszukany sos serowy z bekonem.
Przepis na 3 porcje. 1 porcja około 300 kcal.
Składniki:
8 plasterków chudego surowego bekonu pokrojonego w paski
1 mała cebulka pokrojona w kostkę
2 szklanki grubszych plastrów pieczarek
2 szklanki szpinaku
100 ml mleka
3 serki trójkąciki (ja użyłam Laughing Cow Light Blue Cheese)
spray do gotowania
sól
pieprz
3 szklanki ugotowanego makaronu świderki
Na patelni teflonowej rozgrzewamy spray do gotowania, wrzucamy cebulkę. Kiedy cebulka zeszkli się dodajemy pieczarki i bekon. Smażymy do momentu kiedy boczek będzie piękny i złotawy a pieczarki zblanszowane. Następnie dodajemy szpinak oraz odrobinę soli i pieprzu. Gotujemy przez 2-3 minutki.
W między czasie podgrzewamy 100 ml mleka (ja użyłam 1%-wego), przelewamy do wysokiego naczynia i wrzucamy 3 trójkąciki sera topionego, całość blendujemy przez około minutę.
Następnie wlewamy sos serowy na patelnię z bekonem i warzywami. Gotujemy 5 minut do momentu zagęszczenia sosu i gotowe.
Serwujemy z makaronem i ulubionymi warzywami, u mnie był makaron gryczany i brokuły.
SMACZNEGO!!!





No comments:
Post a Comment