Saturday, 20 July 2013

Śniadanie na zielono

Jest sobota!!!

Zaplanowane 80 minut treningu  HIIT, a więc śniadanko które dostarczy `paliwa` na całe 80 minut i resztę dnia.
Junior jest na etapie jedzenia `jajek` pod każdą postacią na śniadanie.
Dziś postanowiłam zrobić MAGICZNY ZIELONY OMLET... był puszysty, lekki i cudny!





                                      Zielony omlet


Na jedna porcje (200kcal)

1 jajko
1 białko
mała garść posiekanej cebulki
1/4 pokrojonej czerwonej papryki
1 szklanka świeżego szpinaku
2 plasterki chudego surowego bekonu (lub szynki krotoszyńskiej), można zastąpić plasterkami chudej kiełbasy
1 łyżka startego świeżęgo parmezzanu

suszony lubczyk,
pieprz


Do wysokiego naczynia  wkładamy : jajko, białko z jednego jajka, szpinak, szczyptę suszonego lubczyku i pieprzu. Całość blendujemy przez około minutę. Nastepnie do powstałej masy dodajemy posiekaną cebulkę i paprykę.

Na suchej teflonowej patelni podsmażamy 2 plasterki chudego bekonu pokrojonego w paski. Nastepnie zarumieniony bekon zalewamy masa jajeczną. Pieczemy z jednej i drugiej strony.

Gotowy gorący omlet wykładami i posypujemy startym parmezzanem.

SMACZNEGO!!!





No comments:

Post a Comment