Zaplanowane 80 minut treningu HIIT, a więc śniadanko które dostarczy `paliwa` na całe 80 minut i resztę dnia.
Junior jest na etapie jedzenia `jajek` pod każdą postacią na śniadanie.
Dziś postanowiłam zrobić MAGICZNY ZIELONY OMLET... był puszysty, lekki i cudny!
Zielony omlet
Na jedna porcje (200kcal)
1 jajko
1 białko
mała garść posiekanej cebulki
1/4 pokrojonej czerwonej papryki
1 szklanka świeżego szpinaku
2 plasterki chudego surowego bekonu (lub szynki krotoszyńskiej), można zastąpić plasterkami chudej kiełbasy
1 łyżka startego świeżęgo parmezzanu
suszony lubczyk,
pieprz
Do wysokiego naczynia wkładamy : jajko, białko z jednego jajka, szpinak, szczyptę suszonego lubczyku i pieprzu. Całość blendujemy przez około minutę. Nastepnie do powstałej masy dodajemy posiekaną cebulkę i paprykę.
Na suchej teflonowej patelni podsmażamy 2 plasterki chudego bekonu pokrojonego w paski. Nastepnie zarumieniony bekon zalewamy masa jajeczną. Pieczemy z jednej i drugiej strony.
Gotowy gorący omlet wykładami i posypujemy startym parmezzanem.
SMACZNEGO!!!

No comments:
Post a Comment